fbpx

U bent pas gestart als aannemer of u heeft tot op vandaag zonder algemene voorwaarden gewerkt? Dan beantwoorden wij hier uw vraag “Wat is het belang van algemene voorwaarden?”.

Sta sterker tegenover slechte betalers

Goede algemene voorwaarden kunnen de kans op wanbetaling aanzienlijk verkleinen.

In algemene voorwaarden kunt regels opnemen omtrent de betalingstermijnen en de wijze van betaling van uw facturen. Mocht een betaling uitblijven dan kunt u in de algemene voorwaarden de meerkost (interest) bepalen en een eventueel schadebeding.

Mocht u onverhoopt toch met een wanbetaler te maken krijgen dan staat u met uw algemene voorwaarden veel sterker.

Combineer uw algemene voorwaarden met een e-mail, een aangetekende brief van uw boekhouder en een tussenkomst van uw bouwfederatie voor een optimaal resultaat.

Duidelijkheid voor de klant en zekerheid voor u

Door algemene voorwaarden op maat te laten opmaken staat u stil bij de punten die belangrijk zijn voor uw onderneming.

Zo weet de klant waaraan hij zich kan verwachten en kunt u met een gerust hart de werken tot een goed einde brengen.

EHBA maakt specifieke voorwaarden zodat u op werf sterk in uw schoenen staat. Elke aannemer heeft zijn eigen vak en specialiteit. Daarom is een voorafgaande analyse van belang.

Beperk bedrijfsrisico’s en aansprakelijkheid 

Ondernemen betekent soms risico’s nemen. Wie staat u daarin bij ?

Uw boekhouder: deze waakt erover om uw financiële risico’s te beperken op basis van uw cijfers en economische in- en output. Dat is te voorzien.

Maar… juridische risico’s zijn meestal niet te voorzien.

Een klant weigert bijvoorbeeld zijn eindfactuur te betalen onder voorwendsel van  onbeduidende klachten. Of u heeft een klant die alleen genoegen neemt met een perfecte afwerking tot in het absurde. Of een klant die niet kán betalen. En ga zo maar door.

Dat komt bij u niet voor? Des te beter! Maar speel liever op zeker, want never-say-never…

Met een minimale investering in goede algemene voorwaarden kunt u maximaal juridische risico’s beperken én veel grotere kosten.

Bovendien is de kans klein dat een meningsverschil met uw klant escaleert tot een gerechtsprocedure. Daarenboven kan u uw aansprakelijkheid onder bepaalde omstandigheden eenvoudig beperken met een zogenaamde “exoneratieclausule”. Hiermee kun u hoge schadeclaims voorkomen.

LANDER KERSTENS

Lander is de oprichter en zaakvoerder van EHBA. Met kennis van zaken analyseert en redigeert hij uw algemene voorwaarden.

info@eerstehulpbijaannemers.be

+32(0)460 96 94 16

algemene voorwaarden voor aannemers

CONTACTFORMULIER